Üdv Mindenkinek! :D Ma egy kicsit főzés helyett sütés irányba mozdítom el a témát. Millió és egy embernek megígértem már azt a csodálatos piskóta receptet, ami a hamis piskótámmal ellentétben tényleg piskóta. :D 

Nincs is másra szükség, csak tojásra, kristálycukorra, lisztre, sütőporra, tejre, olajra. :D 

Egészen pontosan: 5 tojást szétválasztasz. A sárgáját 15 dkg kristálycukorral habosra kevered. 1,5 dl tejjel tovább vered. 1,5 dl olajat csurgatsz bele, miközben folyamatosan vered, legalább egy percig. 30 dkg lisztet elkeversz egy csomag sütőporral, és hozzákevered a tojássárgájához.
A tojás fehérjét 7 dkg kristálycukorral felvered keményre, és óvatosan összekevered a sárgájával. sütőpapírral kibéleled a formát, vagy a tepsit, és szinte takarékon. A legkisebben sütöd. Ha formában akkor kb egy órát. A tepsiben kb 40 percig.

A "takarékon" gázsütőn 1-es fokozatot jelent, ez celsiusban kb 160. :) Ha formában sütjük 45 perc után érdemes tűpróbát végezni, ha tepsiben fél óra után. :)

Várom a tapasztalatokat, mert ezt még én sem tudtam elrontani, pedig... :D 

Majdnem elfelejtettem, de számszerűen:
5 db tojás
22 dkg kristálycukor
30 dkg liszt
1.5 dl tej
1.5 dl olaj
1 cs sütőpor

A legnagyobb érdeme, hogy ha nem fogy el egy nagy családi eseményen egyszerre az egész lenyűgözően sokáig puha marad. Már az olajtól elég nehéz, szóval tekercsnek nem ajánlom, de bármi egyébhez tökéletes.

Jó sütögetést. :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromerenylet.blog.hu/api/trackback/id/tr825846630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása