Szerintem a karácsonyt ünneplők nevében mondhatom, annak aki hízni akar, nincs is jobb időszak, mint az ünnepek. Viszont nekünk, enyhén túlsúlyosaknak, moletteknek, duciknak, pufókoknak, pocakosoknak, husisoknak rémálom az a pár kiló, ami észrevétlenül felkúszik a nyugodt napoknak, és finom ételeknek hála.


Az én megoldásom erre az időszakra két hét intenzív... no annyira nem intenzív, de hatásos étkezési módosítás, valamely mozgással kiegészülve.


A mai menü: kukorica saláta.

A kukorica azért remek választás, mert jó az íze, a szervezet pedig úgysem tudja feldolgozni. :D A majonézre viszont mindenki a fejéhez kap. Az aztán ad a kilóknak! Ha a szokásos majonézt készítjük el, vagy boltit vásárolunk.


A lusták is imádni fogják ezt a kis tippet, ugyanis 2 perc alatt készült el a komplett saláta. :) A titok: az ízre megyünk!


Mivel a tejföl is elég nagy fehérje-molekulákból áll, nehéz feldolgozni. Bár imádjuk a krémes ízét, a szervezetünk most nem örülne neki. A natúr joghurttal viszont igazán ki kell békülnie. Tehát egy kis, vagy egy nagy doboz joghurt felét tálkába rakjuk, és összekeverjük egy teáskanál mustárral, csipet borssal, és pár csepp citromlével, ízlés szerint. És a majonéz kész. Ízlés szerinti mennyiségű kukoricát teszünk bele, és voilà. :) Teljes kiőrlésű rozskenyérből készítettem hozzá pirítóst, egy almát felcikkeztem, és tele vagyok.

Bűntudat nélkül. ;)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromerenylet.blog.hu/api/trackback/id/tr175453355

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Otto von Bolschewick 2019.11.01. 04:58:02

"Viszont nekünk, enyhén túlsúlyosaknak, moletteknek, duciknak, pufókoknak, pocakosoknak, husisoknak rémálom az a pár kiló, ami észrevétlenül felkúszik a nyugodt napoknak, és finom ételeknek hála."
Ezt fejezd be!
Hallgass az uradra, aki minden grammot külön imád rajtad!
Jó, hogy nem azt írod: dagadt vagyok.
Nézzenek oda...
süti beállítások módosítása