2013.08.09. 09:56
A nem Stefánia
Nemrégiben születésnapi ebéden vettem részt, ahol keresztanyukám isteni stefánia-vagdaltat készített.
Eleve nagyon jól főz, de ez most annyira megfogott, hogy ma mikor anya darált húst hozott haza, bele is betegedtem volna, ha nem valami ilyesmit készítek belőle.
Hogy mégsem Stefi lett, azt egy dologgal tudom megmagyarázni. Lusta voltam receptet keresgélni hozzá, így csak érzésből készítettem egy elég fűszeres fasírozottra hajazó pépet. Amit egy kis főtt tojással, és kenőmájassal bolondítottam meg.
Az egészet zsemlemorzsával megszórt tepsiben elegyengedtem, és a 8 fokozatú gázsütőnk 3-as fokozatán majd' egy órán át sütöttem.
Anya közben egy lightos kis zöldborsó főzeléket csinált, mert majd meghaltam már valami főzelékért. :D
Tehát a menü számosítva:
Fasírozott:
0,5kg darált hús, vagy húspép
5-6 szelet kenyér (áztatjuk, utána lecsöpögtetve, kinyomkodva rakjuk a húshoz)
1 hagyma reszelve, darálva, apróra szelve ízlés szerint
2 tojás
só, bors, fokhagyma (én granulátumot használtam)
5 főtt, darabolt tojás
egy kb 5cm kenőmájasrúd darab
Ezt az egészet összegyurmászoltam, hogy egyenletes legyen a pép.
Főzelék:
40dkg zöldborsó (forró vízbe rakjuk, ha átfőtt, a tejfölt lisztet elkeverve hozzáadjuk)
a pohár tejföl
1 ek liszt
só, esetleg, lestyán, szerecsendió
Jó étvágyat hozzá!
Ui: Holnap karamellás Túró Rudi tortát készítek. :D Nézzetek vissza! ;)
Szólj hozzá!
Címkék: borsó darált hús stefánia
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.