2013.09.08. 14:29
Nyárbúcsúztató körtés kuglóf
Valahogy a sütés nálam mindig vasárnapi napra sikeredik. Ma tényleg szép vénasszonyok nyarát köszönthetünk még. Holnapra már esőt mondanak a meteorológusok.
Elég sok körténk lett az éven, pedig egyetlen árva fácskát nevelünk, igaz már évek óta. :) Kiválasztottam körülbelül 5 szép sárgára érett körtét. Egy zacskó mazsolát rumos/keserűmandulás tejbe áztattam. Egy marék diót durvára törtem.
Meghámoztam, felkockáztam a körtéket. Lisztet egy csomag sütőporral, cukorral, fahéjjal, vaníliás cukorral összekevertem. beleforgattam a mazsolákat, a körtéket, a diót. Felöntöttem egy deci olajjal, négy tojást is ráütöttem, és galuskasűrűségűre kevertem. Egy kis tejet is tettem hozzá.
Egyedül arra kell figyelni, hogy a sütőport közvetlenül ne érje nedvesség. Azt szépen elkeverem a liszttel, onnantól kezdve érzésből dobálom hozzá a többi alapanyagot.
Nem tudok ennél többet mondani róla, mert eszméletlen könnyű. Pillanatok alatt elkészül. Igazából bármilyen gyümölcsöt használhatunk körte helyett.
De az íze, illata remek. Hamar kedvenc lett belőle. :)
Számosítva:
30 dkg liszt
20 dkg cukor
1 cs sütőpor
2 cs vaníliás cukor
4-5 érett körte
1 cs mazsola
1 marék dió
2 dl olaj
3 tojás
1 dl tej
rum és keserűmandula aroma
fahéj
Jóétvágyat hozzá! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.