2013.08.09. 09:49
Csakis csokis csiga
Anyukámnak rossz napja volt, és szerettem volna jobb kedvre deríteni. Mi mással is lehetne feldobni egy embert, mint süteménnyel?
Fogtam egy kiló lisztet, bedagasztottam, és az egyik feléből fahéjas, a másikból csokis csigát csináltam.
Tehát a recept részletesen:
Hozzávalók:
1kg liszt
2dl tej
50g élesztő
2ek tejföl
cukor
Az élesztőt langyos tejben pici cukorral és liszttel felfuttattam. Összegyúrtam a liszttel, és annyi tejfölt tettem hozzá, hogy a tészta se nem ragadt, se kemény nem volt. Letakartam, meleg helyre tettem, had keljen.
Eközben csokikrémet csináltam, amihez a hozzávalók:
2 tojás sárgája
2ek margarin
2ek kakaópor
2ek liszt
2dl tej
Ezeket jól összefőztem: érdemesebb először a margarint megolvasztani, felönteni tejjel, beleütni a tojást, és amikor már forró, a liszttel összekevert kakaót hozzáadjuk, simára keverjük, és hagyjuk kihűlni.
Mikor eléggé megkelt a tészta lisztezett deszkára borítjuk. Én kettévágtam, az egyik felét fél centi vékonyra nyújtva a csokoládékrémmel kentem meg, a másik felét hasonlóan nyújtva és a tojásfehérjével picit megkenve (hogy tapadjon) fahéjas cukorral megszórtam jó vastagon, szintén feltekertem. Körülbelül egy-másfél centis szeletekre vágtam a rudakat, "csiga" formájúra igazítottam. Majd zsírozott, lisztezett tepsibe raktam, és előmelegített sütőben (nekem sima gázsütőm van) 3-as fokozaton 25-30 percig sütöttem.
Sikere lett! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.