2013.08.14. 10:12
Villásreggeli, amúgy csak úgy urasan
Mindenkinek van az életében valaki, akit szeretne lenyűgözni. Nekem ez többnyire a húgom, mert őt elég nehéz. :D
Ma elutazik. Igaz csak nyaralni, de nekem meg épp szabadnapom van, gondoltam ma én készítem a reggelit. De hogy mégis különlegessé tegyem, egy régi trükkhöz nyúltam.
Elővettem az ezer éves muffin-sütő formám. Kibéleltem előbb alufóliával, hogy véletlenül se ragadjon bele semmi. Aztán sonkával. Ebbe ütöttem bele egy-egy tojást. Előmelegített sütőbe tettem, és megvártam, hogy elkészüljön. :)
A méhecskés bögrébe kapott egy nagy adag tejeskávét.
A jó az egész reggeliben, hogy külön odafigyelés nélkül is elkészül. Pillanatok alatt. Mivel nem adunk hozzá külön zsiradékot, még a diétázók is bátran ehetnek ilyet egyszer-egyszer.
Aki pedig nem szeretne fogyózni, nyugodtan kibélelheti jó alaposan bacon-nel. Pompás ízt ad neki a ropogósra sülő szalonna.
Aki még nem kóstolta, annak elmondanám, hogy a tojás állaga valahol félúton van a tükör- és a főtt tojás között.
Persze ezt is lehet variálni. Ha a tojást nem egészben, hanem fűszeresen felverve öntjük bele, valami rántotta szerűséget, míg egy kis liszttel elkeverve egy tojásmuffint kapunk eredményül. A lényeg mindig, hogy akár sonkát, akár szalonnát használunk, alaposan béleljük ki, mert a tojás ha odasül akár a formához, akár az alufóliához, kicsit nehéz meghámozni és nem lesz szép ha darabok szakadnak ki belőle. :)
Én most pirítóst, és friss paradicsomot, paprikát tettem mellé. :)
Jóétvágyat! Szép reggelt! :)
Szólj hozzá!
Címkék: tojás
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.